Izuletvedok

Izuletvedok

Az ízületvédő készítmények glükózaminoglikán tartalmú porcvédő táplálék-kiegészítők. A szervezetben a glükózaminoglikánok (pl. glükózamin-hidloklorid, kondroitin-szulfát) a különböző kötőszövet típusok (ínak, szalagok, porcok, porckorong) természetes alkotórészei. Az ízületi porcba beépülve nagy vízmegkötő képességüknek köszönhetően növelik annak rugalmasságát, fokozzák az ízületi folyadék termelődését, csökkentik a gyulladást. Ezáltal növelik az ízületek mozgathatóságát, enyhítik a fájdalmat. Készítménytől függően a hatóanyag szintetikus vagy természetes formában található bennük, ez utóbbit általában új-zélandi zöldkagylóból állítják elő.

 

A zöldkagyló ízületvédő hatását annak köszönhetően ismerték fel, hogy az Új-Zéland partjain élő maorik - akik hagyományos étrendjének része a friss, nyers kagyló - jóval ritkábban szenvednek ízületi bántalmaktól, mint a sziget belsejébe élő lakosok.

 

Több ízületvédő a porcvédő glükózaminon kívül egyéb összetevőket is tartalmaz:Izuletvedok 3

  • az inak, szalagok rugalmasságát biztosító kollagént
  • az ízületi anyagcserét támogató MSN-t (metil-szulfonil-metan)
  • az ízületek kenésében kulcsfontosságú hialuronsavat
  • gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakat
  • antioxidánsokat (C-vitamin, E-vitamin, szelén)
  • nyomelemeket (pl. mangánt), stb.

 

Az ízületvédőket kúraszerűen javasolt adagolni, évente legalább 2-3 alkalommal, kúránként 3 hónapig. Mivel a porcvédők beépülése időigényes, ezért hatásuk nem azonnal jelentkezik, a kúra megkezdését követő 2-3 hét múlva lehet számítani a mozgás javulására. Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy télen különösen figyelmet kell fordítani ezen szerek folyamatos adagolására, mivel ebben az évszakban a probléma fokozottabban érinti az állatokat.

 

Az arthrosis egész életük során elkíséri az állatokat, ezért Önnek akkor is folyttania kell a kúraszerű kezeléseket, amikor úgy tűnik, hogy kedvence rendben van.

 

Az ízületvédő készítmények nem minősülnek gyógyszernek, mellékhatásuk nincs, szedésük biztonságos. Kutyáknak és macskáknak egyaránt javasolt. Használatukkal a fájdalomcsillapító gyógyszerek adagja csökkenthető, enyhébb esetekben el is hagyható. Az ízületvédőket az állatok általában szívesen elfogyasztják, akár tablettás, akár folyékony kiszerelésű készítményt választunk.

 

Rendszeres adagolásukkal sokat tehet idős kedvencének ízületének regenerációjáért, a fájdalommentes mozgás öröméért!

 

Szedése nemcsak idős korban már a mozgásszervi tünetek jelentkezésekor, hanem ízületi bántalmakra hajlamos fajtáknál (pl. német juhász, labrador, golden retriever, berni pásztor, rottweiler stb.) fiatal kortól megelőzésképpen is javasolt.

https://www.facebook.com/LutraAllatpatika/

 

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo